Topic Options
#42370 - 04/13/11 05:44 AM CadWorks to Revit
cboersen Offline
Member

Registered: 04/13/11
Posts: 1
Loc: Michigan
Has anyone moved a CadWorks file to Revit or from Revit to CadWorks?

In Revit I can link to an AutoCAD file (similar to an X-Ref)and any 3D data will show so I think I can simply link to the CadWork DWG file and it will show in Revit. Can anybody verify if that will work?

From Revit to CadWorks might be a bit trickier. Has anybody ever done this? I can export models in several formats but I am not sure what CadWorks can import. Anybody have any help?

Top
#42376 - 04/13/11 08:00 AM Re: CadWorks to Revit [Re: cboersen]
Vanman Offline
Member

Registered: 02/03/06
Posts: 2884
Loc: JHB South Africa
Can Revit export to CIS/2 ? I am not sure, try some of the other options from the SIMPORT command.
_________________________
Cadworx User

Top
#42377 - 04/13/11 08:25 AM Re: CadWorks to Revit [Re: Vanman]
dgorsman Offline
Member

Registered: 02/28/06
Posts: 1646
The two programs are so different I am having a hard time seeing *what* exactly would be translated? Revit is building design software; CADWorx Plant is process piping design software.
_________________________
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.

Top
#42388 - 04/13/11 11:12 AM Re: CadWorks to Revit [Re: dgorsman]
Wolfe Offline
CGNP
Member

Registered: 10/27/06
Posts: 1182
Loc: South Carolina, US
In Revit you can export to AutoCAD. If you have the right object enabler installed in CADWorx (I think MEP) you can view the objects). However, the CADWorx 2D rep command doesn't always work on custom objects, so I recommand exporting to dumb solids which will print/2d rep correctly. If Revit has a CIS/2 export, that would be the best way to go.
revit cis/2 addon
_________________________
Dave Wolfe

Top
#42396 - 04/14/11 03:52 AM Re: CadWorks to Revit [Re: dgorsman]
Vanman Offline
Member

Registered: 02/03/06
Posts: 2884
Loc: JHB South Africa
Originally Posted By: dgorsman
The two programs are so different I am having a hard time seeing *what* exactly would be translated? Revit is building design software; CADWorx Plant is process piping design software.


Depends on the version of Revit, you get Revit Building and also Revit Structure which I believe the user is talking about.

Personally I would use an AutoCAD based structural modelling and detailing system should the CADWorx steel module not meet your requirements.
_________________________
Cadworx User

Top
#42402 - 04/14/11 08:22 AM Re: CadWorks to Revit [Re: Vanman]
dgorsman Offline
Member

Registered: 02/28/06
Posts: 1646
Ah, right - Revit Structural. Elephant gun for rodent control where process facilities are concerned.
_________________________
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.

Top
#42403 - 04/14/11 08:45 AM Re: CadWorks to Revit [Re: dgorsman]
Vanman Offline
Member

Registered: 02/03/06
Posts: 2884
Loc: JHB South Africa
Revit structure to me is not all that impressive. I have only heard good things about this package.

http://aecmag.com/index.php?option=com_content&task=view&id=348&Itemid=32
_________________________
Cadworx User

Top
#42410 - 04/14/11 09:31 AM Re: CadWorks to Revit [Re: Vanman]
DFrosted Offline
Member

Registered: 02/11/11
Posts: 10
Loc: Alberta, Canada
You could always use CADWorx design review to bring them all together
Revit has the capability to use DWG and Export to DWG, if you are using AutoCAD as your base then it should be simple, however the intelligents from Revit will not follow through into CADWorx, but from CADWorx into Revit it should retain.

Another Option would be to use Navisworks, which is designed for this exact problem

Top



Moderator:  Dominik Hepp 
Who's Online
0 registered (), 33 Guests and 3 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
September
Su M Tu W Th F Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Forum Stats
12065 Members
14 Forums
16973 Topics
75151 Posts

Max Online: 303 @ 01/28/20 11:58 PM
Top Posters (30 Days)