Topic Options
#74639 - 04/21/20 09:51 AM Bend not being represented (graphic issue ?)
Alain123 Offline
Member

Registered: 09/13/11
Posts: 30
Loc: Montreal,Canada
Hello,

I have a question about what seems as a graphic bug on one of my 90 degree bends. The bend in question is not being represented with bend box checked.

[img:left]https://imgur.com/L2dFJBp[/img]

Is there an underlying reason for this or is this just a graphical bug I should ignore ?

Thanks

Top
#74640 - 04/21/20 11:59 AM Re: Bend not being represented (graphic issue ?) [Re: Alain123]
Michael_Fletcher Offline
Member

Registered: 01/29/10
Posts: 876
Loc: Louisiana, US
A bend will only be drawn when the second half of the bend is next sequential element.

I.e. 10-20-30 will draw a bend if 20-30 follows after 10-20, and bend is applied on 10-20.

However, 10-20-30 will not draw a bend in any of the following cases:

1.
10-20 (bend)
100-110
20-30

2.
20-10 (bend)
20-30

3.
10-20 (bend)
30-20

etc.

Top
#74642 - 04/21/20 12:26 PM Re: Bend not being represented (graphic issue ?) [Re: Alain123]
Alain123 Offline
Member

Registered: 09/13/11
Posts: 30
Loc: Montreal,Canada
Yes, I know this.

I found and corrected the error. There was a phantom element inserted after element 1340-1350 with TO node left blank. I must have clicked INSERT ELEMENT twice and only filled out the second new element info, somehow succeeding in continuing the model with element 1350-1360.

Thanks for your feedback!

Top



Moderator:  Dave Diehl, Richard Ay 
Who's Online
0 registered (), 30 Guests and 1 Spider online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
August
Su M Tu W Th F Sa
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Forum Stats
11776 Members
14 Forums
16288 Topics
72818 Posts

Max Online: 303 @ 01/28/20 11:58 PM
Top Posters (30 Days)
Richard Ay 13
Michael_Fletcher 10
Vanman 6
danb 5
norton 4